torsdag 26 september 2019

Utdelning Castellum och lite inköp

Så idag trillade en utdelning in från Castellum. Ligger redan tung i Castellum genom att den ökat i värde, dessutom handlas den till en premie om 10%.

Slog istället till på Hufvudstaden som handlas till en rabatt om 5%.

En löning har också gått åt skogen

  • SCA
  • Stora Enso
  • UPM-Kymmene

Passade på att öka lite i Allianz när jag ändå var igång.

Det är inga fräsiga raketer jag investerar i. Här är förväntad utdelningstillväxt 2019 jämfört med 2018

Hufvudstaden 5,9%
SCA 12,5% - 42,8%
Stora Enso 2% - 4%
UPM-Kymmene 0% - 4,65%
Allianz 6,4% - 6,6%

SCA kommer troligen att ge en fet höjning enligt prognosen.

Den 30:e oktober kommer delårsrapporten och då kan man vara ganska säker på utfallet.

SCA:s utdelningspolicy

"SCA strävar efter att ge en långsiktigt stabil och stigande utdelning till sina aktieägare. När rörelsens kassaflöde långsiktigt överstiger vad bolaget kan investera i lönsam tillväxt, och under förutsättning att målet för kapitalstruktur är uppfyllt, delas överskottet ut till aktieägarna".

5 kommentarer:

  1. Hej Myntaren. Härligt med utdelning från Castellum. Vi kan förhoppningsvis förvänta oss en fin utdelningshöjning. Q3 i Oktober blir spännande.

    Fastighet, skog och försäkring låter som en bra trio. Ha det gott!

    Mvh Dennis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjenare Dennis

      Jo det blir nog fint när det får jäsa till lite.

      Ha en kanondag

      Radera
  2. Hej,

    Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, lån utan säkerhet, affärslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital etc.! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med en låg och rimlig ränta på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

    SvaraRadera

  3. Jag är en privat långivare som ger möjligheter till livslängd. Du behöver ett brådskande lån för att täcka dina skulder, eller behöver du ett kapitallån för ditt företag? Har du blivit avvisad av banker och andra finansiella institutioner? Behöver du ett konsolideringslån eller en inteckning? Sök inte längre, eftersom vi är här för att göra alla dina ekonomiska problem till det förflutna. Vi lånar pengar från individer som behöver ekonomiskt stöd, som har en dålig kredit eller behöver pengar för att betala räkningar, för att investera i verksamheten till ett belopp av 2%. Jag vill använda detta medium för att informera dig om att vi gör pålitliga och mottagare hjälp och kommer att erbjuda lån.
    Tack, kontakta oss idag på: Scottmcallloans@gmail.com

    SvaraRadera
  4. Kära lånesökare

    Har du några ekonomiska svårigheter? Vill du starta ditt eget företag? Detta låneföretag grundades mänskliga rättighetsorganisationer runt om i världen med det enda syftet att hjälpa de fattiga och människor med ekonomiska svårigheter i livet. Om du vill ansöka om ett lån, gå tillbaka till oss med informationen nedan e-post: elenanino0007@gmail.com

    Namn:
    Lånebelopp som krävs:
    Lånets varaktighet:
    Mobilnummer:

    Tack och Gud välsigne
    FÖRTROENDE
    Elena

    SvaraRadera