lördag 21 juli 2018

Snabb analys av Brookfield Renewable Partners

Brookfield Renewable Partners är en kanadensiskt elproducent som alstrar förnyelsebar energi, det är mest vattenkraftverk, lite sol och vindkraftverk också. Gillar verksamheten då den alltid gynnas, oavsett väder.

Regnar det, fylls vattenmagasinen på, regnar det inte laddas solcellerna, och bristen på vatten i magasinen leder till ökade elpriser på grund av bristvara, vilket vi kommer att se i Sverige denna vinter.

Just för Brookfield (Ticker: BEP) som har långa avtal kränger elen till ett fast pris oavsett tillgång kan det bara riskabelt med t.ex torka då 80% av deras elproduktion kommer från vattenkraft. Har inte kollat om det är torka även i övriga världen. BEP har verksamhet i Nord- och Sydamerika samt Europa och en liten del i Asien.

Brukar använda www.morningstar.com för att få en inblick i företagets ekonomi. Söker vi på tickern BEP och klickar på financials kommer en flerårsrapport fram.


Lyssnade på den gamle gode, men numera avlidne Aktiestinsen, och han hade tyckt om BEP. Aktiestinsen tycker liksom jag att intäkterna och rörelsemarginalen ska öka över tid. Har ringat in den summeringen i bifogad bild.

Det ser lovande ut för BEP, själv kommer jag sannolikt att öka innehavet från 3% till 5% nu när löningen trillar in.

Aktiens DA är 6,4% och den anses kraftigt undervärderad av simplywall.st. Skulle DA stiga över 7% börjar jag bli orolig men det är jag inte. Insiders köper i bolaget.

För den som vill läsa mer om BEP finns en ganska kort men bra artikel hos fool.com
https://www.fool.com/investing/2018/07/17/1-renewable-energy-stock-id-buy-right-now.aspx

2 kommentarer:

  1. Hej, tror du har helt rätt. Även jag sitter med en rejäl post BEP (och lite BPY) men framför allt Didner&G har både BEP och BAM bland sina största innehav i Globalfonden och de har historiskt varit duktiga på att hitta rätt. Köper gärna fler med dagens DA. Hälsningar, T

    SvaraRadera
  2. Tack för det svaret T. Som du säger, att D&G besitter en stor post BEP är en kvalitetsstämpel.

    SvaraRadera