söndag 27 november 2022

En litet livstecken

Såg att jag inte uppdaterat bloggen på ett tag. Mest beror det på att det inte blivit så stora aktieaffärer på sistone. Det beror på flera orsaker men de största utgiftsposterna är bil och barn och så är det jul runt hörnet också. Men lite köp har det allt blivit. Har köpt xact högis, avanza global och avanza zero. Tråkigare än så kan det knappast bli, men tråkigast vinner i aktievärlden.

Planen att dra in högutdelande aktier och vispa in dem i ovan fonder efterlevs då kontantutdelningar trillar in. 

Noterar att räntan ångar på uppåt och fördelen med ISK/KF gentemot aktiedepå blir allt mindre för varje höjning av statslåneräntan. 

Det är ruffiga tider nu och fonder som man enligt finanstwitter skulle gå all-in i har åkt rejält på pisk
Dunkade man in 1 msek i fonden 2022 hade man nu haft kvar 500 tkr. Med det sagt vill jag inte säga att jag förutsåg detta utan man kan aldrig vara säker på någonting alls, ja förutom att det pågår en ständig cirkus i castellum och man har slutat se postade grafter på fintwit då.

10 kommentarer:

 1. Kul att höra av dig !! Ja, det är mkt negativt just nu för oss alla. Men jag är iaf med mina YTD -3,46% i ett bättre läge än AMF Aktiefond Småbolag ;) Skämt åsido så rullar jag på som vanligt och tar det som det kommer...

  SvaraRadera
  Svar
  1. NLI din globalfond är för solid för att kunna ta hårda smällar. Ett styrketecken

   Radera
 2. Hallå Myntis! Kul att höra från dig igen. Ja fy sjutton, det är inga speciellt roliga tider inte. Ingves och Riskbanken surar till det värre än någonsin för alla...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare kalkyl. Sura tider är bra stresstest för väskan.

   Radera
 3. Härligt att ha dig tillbaka.
  Må mynten regna över dig!

  Jag har också varit rätt inaktiv på senaste tiden, med ett extremt högt tempo i privatlivet så får vissa saker bli bortprioriterade för stunden. Går snabbt att ta ett omtag och sätta igång igen, får bli månadssummeringen för min del! :-)

  Må gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare Dennis. Ser fram emot kommande inlägg aktiebroder

   Radera
 4. Intressant det här med ISK/KF...politikerna tvekade inte att sätta in ett golv för hur låg räntan på ISK/KF kunde bli men däremot verkar de minst sagt ovilliga att lägga ett tak för hur högt den kan gå. Är det bara jag som börjar ruttna på att i princip allt bara blir sämre och sämre? Högre skatter, dyrare el, dyrare drivmedel, dyrare mat/dagligvaror och det hela är på det stora hela förorsakat av våra politiker. Det här kunde ha undvikits med bättre ledarskap.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enig i din analys. KF/ISK är inte en färdig produkt och den nuvarande regeringen är den som man kan tycka borde rätta till detta. Men det är ju 4 års mandatperiod. Får hoppas på nån vettig lösning. Man kan lätt säga att vi i det här landet haft politiker som motarbetat folket i 2-3 decennier. Resultatet ser vi nu.

   Radera
  2. Nej här är i alla fall en till som börjar tröttna på riktigt. Det är försämring på försämring och tokeri på tokeri och sen ska man tydligen bara fortsätta att "gilla läget".

   Radera
  3. Vad skönt att höra att det inte bara är jag som går i dessa tankar!

   Radera