måndag 8 juli 2019

Köpte Cibus nordic

Idag hände något som sällan sker, jag investerade i First North-marknaden. Likt en ryggmärgsreflex tar det emot med tanke på risken och att det går 99 förhoppningsbolag av 100 på den listan.




Har dykt in i den dokumentation samt analyser som finns att tillgå för fastighetsbolaget Cibus och det verkar vara en trygg investering trots att det är litet.

Kommersiella lokaler inom detaljhandeln. Kunderna är Tokmanni, Kesko och S-gruppen. Ungefär som ICA och Jula i Sverige.

De har bara varit noterade i ett år så de har ingen historik att utgå ifrån.

Har sett att blogg-grannar också har börjat köpa den samt att den fick en köprekommendation 

DA är på 6,35% och förväntas växa med 5% årligen. Börsvärdet är 4,1 mdr. 132 fastigheter där merparten finns i sydvästra Finland. Justerat EPRA NAV är  ~117kr per aktie, vilket betyder att den handlas till en premie då aktuell kurs är 132kr per aktie. p/e ligger runt 30 och det ger en reflux, men som sagt: DA 6,35% och förväntad tillväxt.

Alltid intressant att se utdelningspolicyn
"Bolaget gör kvartalsvisa utdelningar och utdelningen skall öka varje kvartal. Med nuvarande portfölj, affärsplan och tillväxt är en rimlig målsättning en årlig ökning om 5 % under en överskådlig framtid. Utdelningsmålet är satt för att återspegla bolagets starka kassaflöde och för att ge aktieägarna en hög och förutsägbar direktavkastning. "
Cibus ska få uppta max 2% av min portfölj. I och med köpet gör jag sällskap med 2179 andra ägare hos Avanza.

Kommer bolaget att finnas kvar om 10 år? Kanske.. När det är så litet kan det bli en uppköpskandidat, om priset per aktie skulle falla långt under substansvärdet


2 kommentarer:

  1. Tack för tipset, Myntaren! Cibus nu införlivad i min egen utdelningsportfölj efter att ha avyttrat några Axfood... Köper även in lite Canadian Utilities så fort löningen rullar in på kontot framöver :)

    SvaraRadera
  2. Tjenare PeddaP. Härligt! Ska kika på Canadian utilities

    mvh

    SvaraRadera