söndag 2 juni 2019

Planerade inköp Juni

Då var vårens pengaregn över, de nordiska bolagens utdelningsfest klingar av för denna säsong.




Annars är det mest löning från jänkarna och kanadensarna.

Junis utdelningsmånad

  • 5:e UPS
  • 7:e Nobina och PFE
  • 11:e JNJ
  • 13:e MSFT
  • 15:e Månadspengarna från O, EPR, och MAIN
  • 28:e BIP och BEP

Prospekt:

Kikar var det finns vettig avkastning på lång sikt. Här i Svedala tyngs nu de kommunala budgetarna av migrantkostnader särskilt efter kaoset 2015. Nu har statens tvååriga bidrag till kommunerna för det upphört och kommunerna går i taket. Man märker av neddragningarna här i min hemkommun. Här vill man inte gå ut med orsaken utan man lindar in det i "övriga kostnader" etc.

Skolor läggs ned, hot om höjd kommunalskatt, allt dras det ned på. Det här förutsåg jag och många andra för länge sen. Ingen överraskning direkt. 

Som den småsparande investerare som man är vill man ändå sätta pengar där man tror det finns en ljus framtid, eller åtminstone inte becksvart som i det vanstyrda Sverige. 

Det är ingen slump att 2/3 av mina pengar finns i utländska investeringar. Framgent kommer den fördelningen att bestå. Vidare så kommer den 1/3 som investeras i Sverige primärt handla om bolag noterade på den svenska börsen, men har sin huvudsakliga verksamhet/försäljning utomlands.

Dock kan man vara säker på att vi som investerar i aktier kommer att få betala mer för alla kostnader relaterade till den sanslösa migrationen. Skatten på ISK, KF och sparande i allmänhet kommer att höjas.

Har haft rätt förr, har rätt nu också. Inträffar det att stat & kommun överbeskattar de som gör rätt för sig, själva livsnerven, i allt högre utsträckning, försvinner kapitalet och skatteintäkterna utomlands. Sverige skulle bli ett Moldavien, eller annat dysfunktionellt u-land.


Span:
  • Allianz (visserligen har Tyskland samma problem som Sverige men Allianz verkar globalt)
  • Schindler Holding. Schweiziskt hissbolag. En av de fyra stora
  • Savaria. Kanadensisk månadsutdelare med tillverkning och installation av persontransport i de egna hemmen. 
  • Boliden. Visserligen cykliskt men har ingen exponering mot gruvindustrin. En % kan jag gott ha.

Vill ha 10-15% försäkringsrelaterade aktier. Har redan Sampo och vill gärna bygga ut med fler. Allianz känns som ett första steg. Har kollat lite på Zürich Insurance Group och en bunt amerikanska, bland annat Aflac. De amerikanska har för närvarande låg DA på ~2%.  Försöker hitta försäkringsbolag med en vettig tillväxt.

Annars ser det bra ut, en liten sättning på börsen verkar vara på gång och det tackar jag för. Får gärna falla 15%. Men inte mer.. Känns lite löjligt att ropa "köpläge" men det blir fler sådana när t.ex Trump twittrar och folk oroar sig.

Köp och behåll, för evigt, är melodin

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Ursäkta mig men bara för att berätta att vi är ett samhälle på platsen och vi erbjuder pengar lån till alla seriösa och ärliga människor att expandera sin verksamhet eller göra ett köp. Räntan är 3% per år.
    För mer information, kontakta oss via e-post eller whatsapp.

    E-post: simondurochefort@gmail.com
    Whatsapp: +33756949346

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Ursäkta mig men bara för att berätta att vi är ett samhälle på platsen och vi erbjuder pengar lån till alla seriösa och ärliga människor att expandera sin verksamhet eller göra ett köp. Räntan är 3% per år.
    För mer information, kontakta oss via e-post eller whatsapp.

    E-post: simondurochefort@gmail.com
    Whatsapp: +33756949346

    SvaraRadera