fredag 28 december 2018

AT&T höjer utdelningen

Den amerikanska telekom- och numera mediajätten AT&T (T) höjer sin utdelning med 2%. Från $0,5 till $0,51.


Tycker det är styrkebesked och visar på framtidstro. T har efter uppköpet av mediaföretaget Time Warner sågats av många för att skuldsättningen skulle blir allt för betungande.

Man fick helt enkelt tillgång till Time Warners kassaflöde samtidigt som man skuldsatte sig. Förhoppningsvis ett smart drag på lång sikt. Man kan nu erbjuda innehåll i sina betal-TV-kanaler. TV är ju på väg bort på sikt så det är väl lite grann där som dubierna finns mot T:s uppköp.

Som aktieägare är jag glad över denna höjning. Är samtidigt stolt över att jag låg kvar när kändisar som Hernhag gick ur (för att nu gått in igen).

Min strategi är att ligga lång i bolag. Äger dem med avsikt att inte sälja. Försäljning sker bara om mörka moln hopas och det blir för många obesvarade frågetecken kring framtiden. (Har utvärderat T av den anledningen och kom fram till att ingen fara fanns)

Denna sättning på börsen som vi sett under höstvintern har varit ett kvitto på att min strategi fungerar. Har sett att många säljer sina innehav för att den allmänna trenden är nedåtgående. För mig är billigare aktier bara en fördel då jag får köpa dem billigare.

Visst kan jag förstå fördelen med att sälja rubbet och tre månader köpa tillbaka allting 20% billigare. Problemet är att jag saknar kristallkula. Vet ej hur börsens tillstånd är om tre månader, den kan gå upp eller ner. Ingen sitter på facit.

Investering är min grej. Spekulation icke. Är i stort sett immun mot psykologi. Bryr mig inte om Trump twittrar, hård brexit eller om det blir handelstullar lite här och där. Det krävs mycket dramatisk makro innan jag söker säljknappen.


5 kommentarer:

 1. Trevligt! Har själv funderat lite på AT&T då det är fin utdelningshistorik, och jag gillar diversiferingen genom att köpa Time Warner. Tror framtiden är att strömma och konkurrera med exklusivt material, lite som spelkonsoler gör.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halloj där Investment. Gillar att ha en del defensiv telekom. Dock kommer det inte bli någon otrolig tillväxt. Ger fint kassaflöde år ut och år in. Hoppas att det blir som du säger med exklusivt material. Det kan i så fall vara en liten injektion i tillväxten

   mvh

   Radera
 2. Jag köpte för någon dag sen på mig av AT&T för första gången, jag kommer att äga på lång sikt och känner att detta kan bli ett bra innehav!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att höjningen är i linje med svenska inflationen för övrigt ;)

   Radera
  2. Tjena Minimalistspararen. Trevligt innehav. Riklig utdelning på torrlagda månader. Kan bli att öka en skvätt där. Håller med om att ökningen är i linje med inflationen. Förväntad tillväxt hos ett bolag av den här typen

   mvh

   Radera