måndag 17 september 2018

DI köprekar hemfosa inför delningen

DI köprekar Hemfosa inför delningen. Länken till artikeln hos Avanza

"Avknoppningar brukar skapa värde och fastighetsbolagets Hemfosas kommande utdelning av Nyfosa blir inget undantag. Det tror Dagens Industri som sätter köp på Hemfosa. 

När vi står här om ett år är sannolikheten hög att det sammanlagda värdet på bolagen är klart högre än det nuvarande börsvärdet på Hemfosa, skriver tidningen.

Efter avknoppningen kommer Hemfosa vara helt fokuserat på samhällsfastigheter. Nyfosa, som kommer ledas av nuvarande vd:n Jens Engwall, ska göra fastighetsaffärer i opportunistisk anda.

Efter avknoppningen kan man välja vilken aktie som passar bäst, Hemfosa med lägre risk och potential men med bra utdelning eller Nyfosa med högre risk och större potential. Eller så behåller man båda och får en intressant riskprofil, resonerar Dagens Industri."

Själv är jag aningen skeptisk till Nyfosa. Det är ett oprövat kort med noll historik. Dess oppurtunistiska inriktning passar inte min utdelningsstrategi. Samtidigt är man så klart intresserad av att vara med på en häftig resa med kursutveckling.

Minns bara hur sargat Kungsleden blev efter att Jens Engwall lämnat företaget med skatteskulder. Är lite rädd att den här buspåsen kommer att drabbas av trubbel.

Inte helt självklart hur jag ska agera. Det lutar åt sälj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar