måndag 13 augusti 2018

Intressant fond - inside USA

Är Inside USA den bästa och smartaste fonden?  Den investerar i de bolag där insiders själv äger stora delar. Den förvaltas av ett bolag som heter Insiderfonder AB










Länk till fonden
https://www.avanza.se/fonder/om-fonden.html/368918/inside-usa


Länk till insiderfonder.se
http://insiderfonder.se/










De som har bäst koll på ett bolag är de som är befattningshavare inom bolaget. Köper de, är de för att insynspersonerna bedömer att det är en trygg investering. Även om de har en stor post aktier, räknas det som att de gör sitt absolut bästa för företaget.

De följer en modell som de kallar insidermodellen och definierar den så här:

"InsiderModellen tar sin utgångspunkt i att börsnoterade företags ledande befattningshavare vet bättre än andra hur det är ställt med företaget och dess framtidsutsikter"

Produktens avgift är dock 1,84% och så länge vi inte har en lågkonjunktur är det godkänt

Tycker dock att en sådan typ av fond borde likställas med en indexfond. Ingen djupare analys krävs för att få fram en lista där insiders äger en stor andel. Okej det kanske var lite hårt, men du förstår.

Skulle börsen falla kraftigt under en längre tid är det här ingen fond man vill äga. Förutom tappet i värde tas avgiften på 1,84% .

Finns även en Inside Sweden, Inside Canada, Inside Hedge och en Inside Active Global.

Inside Swedens 10 största innehav:

Hexagon AB B
Telia Company AB
Tele2 AB B
Hexpol AB B
Lundin Petroleum AB
BillerudKorsnas AB
D Carnegie & Co AB B
Indutrade AB
Sweco AB B
Hemfosa Fastigheter AB

Jag gillar modellen men tycker det är lite dyrt, har varit in och kollat i Insiderfonder AB:s nyhetsbrev och de vekar göra en rad analyser som kan motivera en högre avgift

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar