tisdag 1 maj 2018

Utbyggnad av myntverket

Planen är att köpa in ytterligare aktier i närtid. Tre bolag har jag funderat på.



Det första är Latour.

Latour behöver ingen närmare presentation utöver att det är att investmentbolag med endast 8 anställda. Det har lysande historik med välskötta bolag. Utdelningstillväxten är imponerande. Lyssnade på en intervju med VD:n Jan Svensson och han ingav ett mycket seriöst intryck. Likt Kamprad har han en konservativ hållning och är av det gamla virket, i dubbel bemärkelse. Trots p/e 22 och DA 2,34% kan ett köp motiveras med tanken på historiken.

Den andra aktien är Nobina. Ett mid-cap transportbolag. Kör passagerare från plats A till B med leasade bussar. De är största aktören i Sverige med en marknadsandel på 29%. Sverige är också största marknaden men de är verksamma i hela Norden. De har långa kontrakt och en stabil verksamhet. De gynnas av den extrema befolkningsökningen i Norden och i synnerhet i Sverige som uppstått de senaste 15 åren pga. nästintill okontrollerad invandring.

Hotbilder är minskade marginaler pga ev hårdare konkurrens och höjda räntor. Har ännu inte sett vad som är Nobinas fördel gentemot konkurrenter men de själva säger att de är bra på att upphandla lönsamma kontrakt. P/e 18 och DA 5,81% är ganska högt värderat och jag hade gärna sett en kurs på 52 innan jag går in.

Det tredje är aktieingenjörens djuplodande analys av laxindustrin som fått mig att tänka vikta in något laxodlingsföretag i portföljen.

Länkarna till analysen finns nedan:
http://aktieingenjoren.blogspot.se/2018/01/kort-kommentar-till-borsveckans-analys.html
http://aktieingenjoren.blogspot.se/2018/01/laxodling-del-2-biologi-definitioner.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar