söndag 6 maj 2018

Sugen på att intensifiera pengaregnet

Sugen på att köpa pizza, Boston Royalities Income fund närmare bestämt. En riktigt fin månadsutdelare verksam inom livsmedel. Har länge tänkt öka inom dagligvaru/livs men branschen är för tillfället övervärderad. Har kikat på kesko, orkla och unilever, inget lockar.

En annan månadsutdelare är den gamle trotjänaren Realty Income, har ägt den för länge sedan och den tickar på, den har backat från $70 till $52 senaste åren och den är snart för svår att motstå. Enda nackdelen är att jag redan är tung i fastighetsbolag. Fastighetsbolag är "tyvärr" roliga att äga.

Har sneglat lite på att tanka mer Skanska eller NCC, där NCC kan vara köpvärd förutsatt att de får rätt kurs på skutan. Har som mål att lyfta in ett till byggbolag.

I planen finns även att lyfta in ett till telekombolag och där har jag tänkt Telenor. Tråkigt och ingen vidare kursraket men det är stabilt och kassaflödesintensivt.

2 kommentarer:

  1. Alltid kul att få utdelningar, dock är det förutom Realty Income få aktier som höjer regelbundet som delar ut månadsvis vad jag vet. Jag försökte själv med detta i början, men jag föredrar att ha långsiktiga höjare även om utdelningen kommer mer sällan.

    Men Skanska låter nog vettigt i ett långsiktigt perspektiv.

    Mvh

    SvaraRadera
  2. Helt rätt Invesment.. Det är lätt att stirra sig blind på utdelningsfrekvensen. Ska nog slå till på skanska när utdelningarna från latour och investor kommer nästa vecka

    SvaraRadera