torsdag 10 maj 2018

Realty Income tuffar på och Skanska har det lite kärvt

Realty Incomes Q1:a var ingen besvikelse. FFO hamnade in linje med estimaten om en ökning på 3,9% från Q1 föregående år. Realty hade också sin bästa vakansgrad på 10 år där 98,6% var uthyrt.

Aktiekursen har fallit 8% på tre månader och jag tycker att kursen är väldigt attraktiv. Bolaget har visat sig stå emot konjunkturcykler då de delat ut sedan 1994. Den årliga avkastningen har varit 15,7%.

Stabilt där.

Och nu till något helt annat..Skanska

Skanska har skrivit ned projekt i Polen. Det pågår projekt för att fixa till lönsamheten utanför Norden men det verkar gå långsamt. Man räknar med att det kommer att ta några kvartal till att städa upp.

Alla byggbolag verkar äga egna bostäder och även Skanskas del i Sverige går mycket trögt. Intresset för nybyggda bostäder är inte överdrivet hett just nu. Infrastrukturprojekten i USA tyngs av omstruktureringskostnader och rapporterar därför förlust.

Orderingången minskar 12% jämfört med Q1 2017.

Resultatet tyngs således av engångskostnader. Hur har kursutvecklingen sett ut för Skanska




166 kr styck. Långt ifrån ATH på 226 kr. Analytiker verkar ense om att detta kommer Skanska att klara reda ut.

För den som tror på Skanska på sikt är det nog ett bra tillfälle att gå in. Jag har för avsikt att öka både i Realty Income och Skanska.

2 kommentarer:

  1. Jag gillar Realty Income (O) och deras ägarvänliga sätt att leda sitt bolag. Det enda som gör att jag (än så länge) inte har företaget på min rankinglista är p.g.a större fokus på bolag som Amazon som skippar butiker. Blir det en butiksdöd i framtiden? Och hur påverkas i så fall Realty Income (O) av det?

    SvaraRadera
  2. Det kan slå rätt hårt mot retaildelen med näthandel. Ingen tvekan om det. 80% av hyresgästerna finns inom retail. Oklart hur mycket av detta som är detaljhandel med prylar man lika gärna kan beställa från Amazon. Tjänster ingår också i retail, det kan vara frisörer och liknande.

    SvaraRadera