fredag 1 januari 2021

Spanar in ETF:en Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield igen

Har tidigare spanat in Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield (VHYL) och har inte funnit den intressant då dess kursutveckling varit platt. Nu är det dags att kika på den igen. Kanske har den så kallade sektorrotationen pumpat upp värdet.

ETF: Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield UCITS ETF består av 1500 stora och medelstora globala bolag som lämnar ut hög utdelning.

Innehav (godtyckligt utkast)
Det är mycket amerikanskt, men då är ju de största bolagen baserade där. Gillar att den är så bred vilket gör den "too big to fail". Har förut ställt den mot HDLV men det är en lite skev jämförelse då VHYL är global och HDLV är enbart USA.

Utdelningsmånader: April, juni, oktober och december

Utdelningshistorik 


Utdelningshistorik 4 årJuniutdelningen sänktes mot 2019 vilket inte var konstigt. Annars har utdelningarna tuffat på bra.


Kursutveckling


Sen raset har den återhämtat sig sakta. Det är inte raketfart, dock helt godkänt för en högutdelare.

Länk till Avanza (affilate)

Länk till VHYL:s hemsida

ISIN: IE00B8GKDB10

Avgift: 0,29% per år

Direktavkastning: 2,97%

Hemvist: Irland. Källskatt dras ej. 

Har redan två ETF:er som delvis överlappar den här, de är HDLV och QDIV. De båda har de stora US-bolagen, men den här är som sagt global med 40% placerat i Nordamerika. Med det sagt är jag riktigt intresserad av att plocka in den här ETF.en i väskan på sikt. 

Det jag attraheras av är att den innehåller 1500 bolag som totalt sett lyckas med utdelningar trots taskiga tider. Mycket ska krävas innan utdelningarna upphör här.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar