lördag 12 juni 2021

Summerar veckan

Utdelningsregnet har klingat av lite grann men följande utdelningar har duggregnat in på kontot
 • JNJ
 • Telenor
 • MSFT

Merck & Co har knoppat av Organon (OGE) och jag sålde dem efter en tids eftertanke.

Inköp har gjorts i UPM-Kymmene vid ett flertal tillfällen under veckan. 

Veckans bästa klipp bjuder Jason Fieber på.


Inte alltid jag håller med den här mannen men nu är jag helt enig. 

Ser ute i Twitterfloden där helt novisa personer ger köprekar. "Gör som jag" .. Mitt vänliga tips till er övriga, var j-t noga med vad ni köper. En del rider på trender och kommer alltid försent till festen. En del dumpar techfonder och måla-hela-världen-grön-bolag nu och kom in på ATH. 

Själv investerar jag brett i ur och skur och låt er Stureplanstwittern hålla på med trender. Ser också till att det finns substans i det jag köper.

Är bitcoin substans? Nej, det är luft. 

Har Industrivärden substans? Ja mestadels, men alla fullt replikerbara innehav har uppumpade kurser som ger ett skevt substansvärde för moderbolaget. 

10 kommentarer:

 1. Mycket känns dyrt i nuläget.
  I veckan blev det inköp av Telenor och Intrum
  Ha en skön helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra värdeval just nu, ingen av dem rekorddyr.
   Ha det bäst Stefan

   Radera
 2. Tja Myntarbroder, avklingningen är markant och naturligtvis både smärtsam och icke önskvärd... JNJ drog in en slant till maskinens inakssokanal och det är trevligt att konstatera. UPM har jag struntat i pga källskatten...

  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bäste Kalkyl, ja källskatten är en surdeg, jag ställer mig frågande hur ofta det svänger med källskatten mellan länder. Det beror på hur bankerna kan fixa avtal med resp. lands skattekontor, så det är lite svårt att förutse hur det ser ut om 1, 5 och 10 år.

   Radera
 3. Haha "Mitt vänliga tips till er övriga, var j-t noga med vad ni köper". Ett råd som håller i ur och skur. Personligen är jag alltid mentalt redo för en krasch. Men många är nog inte mentalt förberedd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du Aktiegrubbel, de sanningsorden kan man inte säga för många gånger, hoppas det hjälper någon iaf. Nästan så jag ser fram emot en mjuk krasch, en sättning i alla fall, hade gärna köpt kvalitét till ett vettigt pris.

   Radera
  2. Nämn gärna 5 kvalitets bolag och vad som är ett vettigt pris.

   Radera
  3. Kan radda upp 100 kvalitetsbolag, men det är svåre med värderingen. Det finns inget exakt.sbar. Då börsen stuckit iväg och intjäningen inte hängt med är det mesta övervärderat

   Radera
  4. Nibe, lifco, latour, atlas copco och apple

   Radera
  5. Håller med till fullo när det gäller värderingen av börsen. Själv börjar jag istället kolla på alternativ till den "vanliga" aktieinvesteringen. Jag har köpt en liten stek av ett Canadensiskt bolag som inriktar sig mot ädelmetaller First Mining Gold Corp.
   Mvh
   Larsa

   Radera