torsdag 1 april 2021

Veckans transaktioner

Pengaregnet är här, prisa kapitalismen! Länge har man väntat på vårens utdelningsregn då 2020 blev en stor besvikelse, särskilt för de som låg för tungt viktade mot Sverige.
Följande utdelningar har mottagits (eller är på väg)

 • Novo Nordisk
 • Axfood
 • BEPC
 • Cibus
 • VHYL
 • ADP
 • Castellum
 • Essity

Utdelningarna återinvesterades i
 • Fortum
 • BillerudKorsnäs
  • Ville jämna till antalet aktier
 • Axfood
  • Gjorde två inköp här
  • Jämnar till innehavet lite

Det enda nackdelen med återinvestera utdelningar rakt av är att man ofta får ett ojämnt antal aktier och så måste man bryta den fina jämna siffran. Avskyr att ha 27 eller 101 aktier. Är det kanske ett I-landsproblem eller mer en släng av autism?

Här på Norrbottenskusten börjar barmarken att titta fram lite sporadiskt och skidåkningen växlas därför över mer till löpning. Brukar inleda med lugnare och kortare löpsträckor. Flåset finns men låren känner av belastning efter 5km. 

Än så länge går det att skidra ganska fritt i naturen och det blir längre turer gärna ut på skoterspår eller längs kraftledningar. För några veckor sen skidrade jag på havsis och längs fjärdar. Nu skulle jag inte våga ut dit. Feg som man är :)

9 kommentarer:

 1. Ja äntligen är det skördetid! Självklart kan man inte ha 23 eller 102 aktier i ett innehav, hur skulle det se ut?!...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äntligen får vi investerare vår lön. Som man väntat

   Radera
  2. Ja du det har väntas på denna tid i två långa år så glädjen är enorm att vi äntligen nått fram!

   Radera
 2. Håller helt med om att aktier ska innehas i jämna och fina tal, inget konstigt med det! Sen längtar jag ändå efter dagen då vi får funktionalitet i stil med det som finns i USA, typ M1 Finance där man kan skapa en portfölj med % sats hur insatta pengar ska allokeras och så sköter mäklaren resten, det kräver dock möjlighet att köpa fractional shares...något vi i Sverige endast verkar kunna drömma om...stenålder. Är det bara jag som tycker det verkar vara fantastiskt att kunna välja t ex 25 kvalitetsbolag i olika sektorer, 4% viktning per bolag och sen bara mata portföljen med pengar? Göra sin egen ETF helt utan courtage eller löpande avgifter.


  När kommer utdelningen från VHYL? Jag har inte fått någon notis om den trots att jag borde ha ägt den länge nog för att få utdelning, köper den månadsvis numera då det tryter på heta utdelnings case just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utbetalningsdatumet var igår, dvs 31:a mars. Brukar ta två dagar hos Avanza för VHYL/ETF:er innan de dyker upp på kontot. Lockas också av fractional shares. För t.ex AMZN, BRK och GOOG hade det varit mycket lämpligt

   Radera
 3. Fortum är mitt största innehav. Där var det faktiskt ett tag sedan som jag köpte mer. X-day närmar sig 2021-04-29. Kanske dags att plocka in lite till innan dess.

  Axfood finns utrymme för påfyllnad. Ligger på 11e plats bland mina största innehav.

  BillerudKorsnäs äger jag inte. X-dag 2021-05-06 ser jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Billerud, ännu ett aktieinnehav som inte ingår i NLI:s globalfond. Nu börjar jag nog uppnå rätt diversifieringsgrad.

   Radera
 4. Ha ha ha, jag tror mig ha skrivit ett helt inlägg om att jag avskyr udda antal aktier :-D. Helt klart diagnos på den, men so what!? Nu har jag kommit så långt att jag kan hantera ojämna siffror i Investor, för där har jag ofta bara "råd" med enstaka aktier då och då...

  Men 231 aktier i SCA? Aldrig!

  :-)
  /Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra ett sanningens ord. Det är nog många bokstavskombinationer involverade här :)

   Radera