tisdag 11 augusti 2020

Portföljen kompletteras med silver

Köpte den aktivt förvaltade fonden AuAg Silvet Bullet A som förvaltas av silverexperten Eric Strand. Silver brukar anses vara kontracykliskt och åker vi på en långkörare med coronan så kanske man drar fördel med silver i portföljen. Corona eller ej, min ambition med fonden är långsiktig.

Det här ett bra exempel när fondägande är bättre än aktier. Fondens topp 10 består mest av kanadensiska silvergruvor. Något jag aldrig skulle direktinvestera i.Fonden kan köpas hos nordnet eller avanza och den som vill sponsra mig kan gå direkt till fonden hos avanza här

Länk till fondens hemsida

Årlig avgift: 1,54%

Jag kan tänka mig att 0,5% av min portfölj kan få utgöras av ädelmetaller

6 kommentarer:

 1. Hög avgift jämfört med de aktiefonder jag brukar titta på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tyvärr inte. Alldeles för dåligt påläst om råvaror. Håller på och läser in mig på vanliga ETF:er som du brukar skriva om, men förstår ju att det är en helt annan produkt som ju ska vara mycket billigare.

   Har sett att du och Petrusko är 2 av de som skriver mest och bäst om ETF:er och det var därför jag var hos dig och läste egentligen.

   Radera
  2. Tack för det fina betyget

   Radera
 2. Hej Myntaren!

  Jag tänkte precis likadant när jag började köpa in mig i fonden Auag Silverbullet! Jag har varken kunskapen eller intresset för att hitta enskilda vinnare i branschen utan när det gäller ädelmetaller nöjer jag mig med en fond. Det känns som att guldtåget till stor del har gått även om det kan ge lite till så känns det sannolikt att silver kan sticka något enormt kommande året. Jag siktar på att låta fonden utgöra max 2% av min totala portfölj som nästan uteslutande utgörs av stabila utdelare i USA/Kanada samt norden. Jag har även köpt in mig i Pacific Precious A som till skillnad från Auag (som är viktad mer mot silver) är viktad mot fysiskt guld i diverse valv, pappersguld och andra ädelmetaller än guld och silver. Med dessa två tycker jag att jag får den exponering jag önskar utan att behöva kolla till innehaven hela tiden.

  Sedan finns ju ETFer från bla. iShares och VanEck med fokus på goldminers, med alla de stora guldgrävarna. avgiften är runt 0.5% vilket är billigare men jag gör så små köp att det inte är värt courtaget att pilla med dessa (jag köper guld/silver fonderna ovan för ca 400 kr per vecka).

  Kul att vi tänker lika här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket lika. Ska genast kolla in guldfonden. Köper inte heller ETF:erna av samma orsak.
   Tack för utförlig och lärorik kommentar

   Radera