tisdag 31 mars 2020

Hänt idag

Utdelningar


En utdelning trillade in på kontot. Det är rätt ovanligt numera men från Cibus Nordic Real Estate kom det in en bunt pengar som direkt återinvesterades. Cibus upptar 2,55% av portföljen och över 3% ska den inte.

Har ännu inte fått utdelningen från Kojamo som delades ut den 23:e mars. Rätt tröttsamt att behöva ringa in till Nordea ungefär var 20:e gång för att de missat. De har tydligen en avdelning i Polen som gör manuella utbetalningar och igår var det 50 minuters kötid och idag 38, så vem orkar köa.

Gissar att det är många som ringer in för att de är oroliga för att fonder har gått ner i värde. Suck...

Igår delade BEP ut, men pengarna kom precis nu när jag uppdaterade sidan. Gissar det för beloppet verkar stämma.

Idag delar BIP och Novo Nordisk ut. Härligt pengaregn

BIP genomför idag dessutom en split/bonusutdelning där man erhåller en nyskapad BIPC för var 9:e(tror jag) BIP aktie du äger.


Inköp


För kupongrivningen från BIP, BEP och NVO köptes några Realty Income. Det var ett tag sen och jag fick snitta ner mig lite


Litteratur


Har erhållit en bok som jag ska börja läsa redan ikväll, nämligen "101 tankar om aktier" av Ludvig Rosenstam Åhman. Ser mycket emot att läsa den och återkommer med recension när jag läst klart.

Direktlänk till bokus (ej sponsrad länk)Årsstämma


Årsstämmor är också sällsynt nuförtiden, men UPM-Kymmene hade sin idag och de klubbade igenom den föreslagna utdelningen om EUR 1,3 och den skiftas ut 16:e april. Mycket trevligt att det går att lösa trots läget. Många bolag visar sin kreativitet i dessa tider då standard verkar vara att bara förskjuta både utdelning och årsstämma.

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Får du också ringa om utdelningar?
  Bra att vi hjälps åt.
  Jag ringer kanske 1 ggr/varje kvartal men det har blivit bättre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Stefan..
   Ja det är irriterande när det händer.
   men normalt sett får jag utdelningen samma dag som pay-date på alla utländska så man får väl vara nöjd. Minns att avanza släpade efter nån vecka.

   Radera
 2. O var det länge sedan jag handlade (tror jag). Köpt så mycket sista månaden att det är svårt att minnas ;) Börjar nog bli senil...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Plötsligt händer det, återbesök i gammal goding

   Radera
 3. Känns att jag inte får utdelningar under våren... Många har tagit bort det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Surt för oss. Har 2/3 i utlandet och de har inte ställt in i samma omfattning, än...

   Har du nåt utländskt?

   Radera