onsdag 17 april 2019

Ökade i Handelsbanken

Fick utdelning från Telia idag, klirrade till ordentligt i kassan. För de pengarna inköptes ett gäng Handelsbanken. Helt klart godkänd rapport idag, mottogs lite kallt av marknaden. Blir bra på sikt med fler utropstecken än frågetecken.



Tidigare i veckan fick jag månadspengarna från Realty, EPR och Main Street Capital. Som grädde på moset delade halvårsutdelaren Harvia ut samma dag.

Idag skiftar även den finska skogsindustribolaget UPM-Kymmene ut kontanter.




Ska återinvestera utdelningspengarna i UPM. Det är ett företag som ligger rätt i tiden, bra DA att kliva in på som utdelningsinvesterare.



4 kommentarer:

  1. Bra köp Myntaren. Vilka fördelar ser du för UPM? Är själv intresserad utav detta bolag så vore intressant att få din syn på det.

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Dennis

      Gillar UPM för att den är undervärderad. Den kommer att ha en tillväxt som inte marknaden prisar in i kursen. Deras satsning på biobränsle ligger rätt i tiden och generellt finns mycket pengar att hämta i skogsrelaterade produkter. Dock är papper på nedgång (generellt). Köper både SCA och UPM om vartannat.

      mvh

      Radera
  2. Hej Myntaren.
    Sitter just och tittar på skogsbolag då jag inte har något sådant i portföljen. UPM verkar intressant, så det får jag tittar lite mer på.
    Tackar för tipset.
    //Fattigbonddräng

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Fattigbonddräng.

      Skogsindustribolagen är dock cykliska, ej att förglömma. Styrs starkt av massapriserna. Såg nån superanalytiker som spådde fortsatt höga massapriser.

      UPM är ett bra val!

      mvh

      Radera