fredag 1 juni 2018

Köpte techbolag till barnen

Köpte Apple och Microsoft till barnens portföljer. Bolagen behöver ingen närmare presentation. De har en förväntad årlig tillväxt om 10%. Direktavkastningen är inte lockande just nu, men när barnen är större så.

Berättade åt dem att de numera är delägare i Minecraft, då blev det genast mycket mer intressant med aktier. Fast de sa att de borde få spela mer då de deläger Minecraft.

Tänkte passa på att tipsa om en läkemedelsjätte JNJ som numera har rasat till riktigt sexiga nivåer, $120 ligger den på nu och den ser ut att falla längre.Det sägs ju att man inte ska fånga en fallande kniv, men i det här bolaget är det köpläge hela vägen "ner".

Kan mycket väl tänka mig vikta upp mig ännu mer i JNJ

4 kommentarer:

 1. Kan vara vettiga investeringar, har hållit mig från köpa enskilda techbolag då det snabbt vänder i den branschen. Men just Microsoft och Apple har en stabilitet och funnits länge. Hoppas det blir en fin utveckling på dina barns portföljer!

  Mvh

  SvaraRadera
 2. Jo det är en större risk förknippad med teknik. Snabba vändningar. Största delen av deras bolag är minikopior på min portfölj. De har mest JNJ, Investor och Latour.

  MVH

  SvaraRadera
 3. Hej Myntaren. Jag tror att det absolut bästa sättet att få barn intresserade av aktier är att göra precis så som du gör; köpa aktier som de kan relatera till. Det är viktigare än kursutvecklingen i början faktiskt.


  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
 4. Tjena Aktiepappa. Jag tror också det, sen när de börjar bli större kanske de uppskattar värdet lite bättre.

  SvaraRadera