tisdag 11 juni 2019

Utdelningar och inköpsplaner

Det klirrade till lite idag, från JNJ kom en liten hacka som direkt investerades i finländska raffinaderijätten Neste.

På torsdag kommer sista utdelningen från MSFT. På fredag eller måndag kommer månadspengarna. Det blir ju inga superbelopp från månadsutdelarna, men många bäckar små. De täcker kapitalförsäkringsavgiften som dras varje månad från mitt Nordeakonto, och så blir det kvar en liten slant som kan stoppas in i något hål.

Det är ju så att det är väldigt kul med månadspengar, så därför har jag span på Exchange Income Corporation. Ett kritikerrosat kanadensiskt flygindustriföretag.

Boliden är nästa span. Jo det är cykliskt, rår ej över prissättningen och råvaror nere under jord. Men de är lönsamma, har goda framtidsutsikter och 3,8% DA, det räcker för mig. Att jag sedan bor relativt nära där Boliden har sin årsstämma varje år, gör det hela lite roligare.

Unilever ligger också bra till på min inköpslista. För att vara en konsumentjätte, går de bra och har god tillväxt, åtminstone i emerging markets.

Har även planer på att lyfta in Novo Nordisk igen. På tal om danskar. Hittade ett intressant byggbolag Per Aahlsleff, med en fin tillväxt och en kärv DA om dryga 2%. Delar ut i Februari av alla månader.


4 kommentarer:

 1. Hej!
  Har du ISK på Avanza och KF på Nordea?

  SvaraRadera
 2. Samma för mig! Nu när jag förstår Nordeas upplägg tycker jag KF där är klockrent! Lågt courtage får tillbaka källskatten efter 4 veckor.
  Har lite svårt att förstå Avanza och 3 års väntan på skatten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer. Hade förut KF:n hos Avanza. Det blev en liten smäll att byta till Nordea, men det var det värt. 15% hållna i tre år gör snöbollen lite mer trögrullad

   mvh

   Radera