tisdag 16 oktober 2018

Brookfield Infrasructure Partners senaste förvärv

Brookfield Infrastructure Partners (BIP) har förvärvat EnerCare, också listat på Toronto-börsen. Tycker det är intressant att se vad för slags förvärv bolagen gör. BIP är ett relativt stort innehav, ~5% av min portfölj.


EnerCare hyr ut värmesystem som ugnar, kylningsssytem som AC och varmvattensystem till konsumenter. Konsumenten behöver bara ringa EnerCare så fixar de installationen och kunden behöver inte göra något, förutom att betala månadsfakturan förstås.

Tycker själv att det verkar rätt udda att leasa en kamin eller en AC. Konceptet verkar funka för jag kollade på EnerCares historik och de har mer än dubblat förtjänsten på två år. De har ~1,6 miljoner kunder.

De har delat ut sen 2002 men inte några stadiga höjningar, utan det har varit rätt spretigt men man verkar inte ha eftersträvat utdelningstillväxt.

BIP köper EnerCare för C$29 per aktie, kursen är C$18,91. De betalar en frikostig premie om 53%. Tycker det verkar dyrt men BIP har koll, det har inte jag. Förmodligen har de räknat på det och nåt break even om ett visst antal år. Enligt BIP själva ser de föga överraskande en tillväxtpotential genom BAM:s fastighetsinvesteringar.

BIP:s vidsynthet gällande infrastruktur överrumplar mig. Hade aldrig ens tänkt tanken på att denna verksamhet skulle ingå i BIP:s målgrupp. Känns som ett stort steg från pipelines, vägar och hamnar.

Är positivt inställd till affären och BIP i allmänhet och BAM i synnerhet har en fingertoppskänsla när det gäller affärer.

Ligger mycket lång i Brookfield.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar