tisdag 9 oktober 2018

Aqua America - en liten inblick

Aqua America, Inc (WTR) är ett vatten- och reningsverk som försörjer cirka tre miljoner hushåll i delstaterna FloridaGeorgiaIllinoisIndianaNew JerseyNorth CarolinaOhioPennsylvaniaTexas och Virginia.
Företaget har sin grund 1886 och har vuxit genom uppköp. Det är ett ganska litet företag med 1700 anställda men med tillgångar värda $3,7 mdr.

WTR är extremt okänsligt för kärva tider på börsen och påverkas inte av lågkonjunkturer. Vatten behövs till hushållen oavsett makroläge. Den här typen av verksamhet är dessutom inflationsjusterad. Men, det är inget raket, en riktigt tråkig aktie, här kan du inte förvänta dig att dubbla din insats på nåt år.

Den här typen av företag har en solid vallgrav genom att de ofta har monopol på vatten i regionen. Det innebär att det är en av de tryggare investeringarna som kan göras.Torka är ett hot mot vattenindustrin. WTR är diversifierade över en rad delstater vilket minskar risken

Som utdelningsinvesterare vill jag veta om det är ett bra ställe att lägga sina surt förvärvade pengar på.

p/e 26
DA 2,34%
Utdelningsandel 62,5%
År med utdelningshöjning 25
Utdelningen växer med 8,8% per år.
Rörelsemarginalen ligger stadigt på 39%Ovan kan du beskåda härligheten. Ett klockrent skolexempel på ett välskött bolag och en en utdelningskung.

Balansräkningen är godkänd, men de har ökat skuldsättningen då de gjort en en hel del uppköp under året.

Slutligen tycker jag det är ett intressant bolag och jag kan tänka mig ett köp. Ska nog kika lite mer på amerikanska vattenbolag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar