fredag 10 augusti 2018

Utdelningar och inköp augusti

Under augusti kommer följande utdelningar:

Boston Pizza Royalties, Realty Income, AT&T, General Dynamics, Main Street Capital, Oriflame och Novo Nordisk.Det är en hel del sköna mynt som rasslar in nu. De ska sättas i arbete direkt, allt annat är ekonomiskt missbruk. Är riktigt tillfreds med strategin att ha som delmål att få utdelning varje månad. Det hjälper verkligen till när man ska återinvestera. Snöbollen har satts i rullning.

Följande bolag ska det ökas i:

Castellum, Latour, Axfood och Realty Income.

Ett nytt bolag ska lyftas in och det är UPS, United Parcel Service. Fick intresset för bolaget i ett tidigare inlägg. Det var bloggrannen bombmattan.se som gjorde att jag först fick upp ögonen för detta.

Har även kikat lite mer på Illinois Tool Works, men en investering där avvaktar jag med tills det blir en konjunkturavmattning inom industrin.

Kommer även att köpa en mängd fonder under kommande vecka. Det är ett särskilt konto jag ska sätta upp för skatt som ska betalas in nästa år. Inget stort belopp men ca 30.000 ska in dit. Det är lite gambling att sätta skattepengar i fonder.

Alternativet är att låta dem ligga på ett nollräntekonto i 8 månader och till 100% förlora mot inflationen. Tar hellre risken att förlora 20% på den tidsperioden vid en ev. sättning på börsen.

Det är planen.

6 kommentarer:

 1. Om några år kommer det bli en fin utdelning varje månad som du kan sätta i arbete!

  Ska bli kul själv när man får tillbaka källskatten på 6 veckor i stället för flera år.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir ett rejält lyft med källskattsreturen. Nästan värt sadla om till Nordea.

   Radera
 2. Många bäckar små där pengar rullar in för dig. Kul! :)

  Jag gillar din idé med att sätta pengarna på fonder inför skatten. Har du spanat in några särskilda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte exakt. Troligen ett knippe Splitan, Didner&gerge. kanske shb och någon robur. Vill inte ha högre än 0.4 i avgift. Har du något tips?

   Radera
  2. Dåligt med specifika tips, men kanske någon billig och bred indexfond?

   Radera
  3. Det blir nog mestadels på indexfonder

   Radera