lördag 21 november 2020

Uppföljning på den högutdelande ETF:n HDLV

Den högutdelande ETF:n Invesco S&P 500 High Dividend Low Volatility UCITS ETF Dist (HDLV) utgör 1% av min portfölj. Tänkte ta mig en titt för att se om det verkar som den är på rätt väg, för att kanske öka upp ännu mer.

Att utdelningarna kommer från HDLV det är säkert, men det min oro har varit mest över är kursutvecklingen. Men de senaste 6 månaderna har HDLV ökat 7,5% så det är helt klart godkänt. Utöver det är aktuell DA 4,51% vilket gör att den presterar som ett index. 

För min egen del är det viktiga med högutdelarna att det finns en kursutveckling om minst några procent utslaget över ett år för att det inte ska riskera bli en dålig totalinvestering.

HDLV väljer ut de 50 bolag ur s&p500 som har högst utdelning och lägst volatilitet. ETF:en ombalanserar några gånger per år och just nu är topp fem innehaven. 


Avgift: 0,32% (HDLV tar 0,3% men Avanza tar 0,02%)

ISIN: IE00BWTN6Y99

Utdelningsmånader: mars, juni, sept, dec.

Länk till HDLV:s hemsida

Länk till Avanza (affilate)

En högutdelare är en högutdelare, man kan inte förvänta sig särskilt god avkastning på kursen över tid. Nu har jag sett att även HDLV har börjat visa lite kurstillväxt och det innebär att jag öppnar upp för fler köp. Som det är nu kan den viktas upp några % till.

6 kommentarer:

 1. Jag har sneglat på denna otaliga gånger, köpte till och med en slurk för några månader sedan men sålde av igen efter att ha kollat igenom ETFens årsredovisning. Det var hutlöst hög omsättning av aktier i fonden, dvs att de redovisade högst kostnader för köp och sälj av aktier av alla fonderna i listan. För min del är denna fond tilltalande i bemärkelsen att den kör en deep value eller "dogs of the dow" liknande strategi. Men ska den byta ut ca 30% av innehaven varje halvår/år och orsaka en massa omsättningskostnader tycker jag en del av poängen går förlorad och jag tror dessa kostnader kommer straffa hur den här ETFen avkastar. Jag kan såklart vara ute och cykla, är ingen expert på ETFer.

  Själv kör jag på iShares QDVD och IUSZ istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är kluven till rotationen och tror det kan få slagig värdeförändring över tid. Är inte heller expert på ETF:er, vill lära mig mer om strategin och vore intressant att se forskning på området

   Radera
 2. Länge sedan jag köpte nå IRM nu. Får kanske bli kommande vecka....

  I övrigt tror jag att många av ETF innehaven ingår som individuella innehav för moi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte förvånad att du har många av innehaven i din globalfond. Borde vara rätt bra fart på sedelpressen nu?

   Radera
 3. Strålande! Då kanske även jag ökar lite. En ganska "bekväm" etf att köpa enligt mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge det blir en liten kurstillväxt och utdelningar så åker jag med i HDLV

   Radera