söndag 6 januari 2019

Utblick januari

Januari är en kärv månad utdelningsmässigt. Det klirrar in pengar från de vanliga trotjänarna Realty Income och Main Street Capital. Utöver de delar Hemfosa fastigheter, National Health Investors och Bank of Nova Scotia ut denna månad.

Har som avsikt att plocka in en tredje månadsutdelare. Det är vanligast att det är fastighet eller energi (olja- och gas). Risken är att man blir tungt viktad mot fastigheter. Olja- och gas går bort då dess resurser är ändliga.

STAG Industrial är en potentiell kandidat. Som namnet antyder hyr de ut industrilokaler. En annan kandidat som blivit lite populär nu när Petrusko börjat skriva om den är EPR Properties.

Det Petrusko inte sagt eller missat gällande EPR Properties är att de är tungt viktad mot biolokaler. Biolokaler är en nisch som är på väg bort. Folk kollar streamat i större utsträckning och biolokaler är svåra att göra om till andra funktioner om AMG skulle dra ner eller konka.

Det jag gillar med EPR Properties är att de även äger golfbanor och skolor. De rår inte Amazon, retaildöden eller streamad media på.

För januari ser inköpsplanerna ut som följer:

 • Investor
 • Hemfosa
 • Brookfield Infrastructure
 • Johnson&Johnson
 • Bank of Nova Scotia


2 kommentarer:

 1. Tjena!
  Jag har funderat mycket på detta med bolag som delar ut varje månad, kvartal, dividend carpet bombing etc. Å ena sidan skulle det vara fantastiskt att få ett fint kassaflöde varje månad att köpa nya aktier för, men å andra sidan... är det inte risk att man hamnar i fällan att köpa aktier i ett bolag bara för utdelningens skull?

  Jag vet att det är många där ute i bloggvärlden som har utdelningar varje månad på året, en del till och med varje vecka. Tänker att det finns risk att man köper in sig i ett bolag bara för att ”täcka” en viss månad eller vecka även om bolaget i sig kanske inte är det bästa? Hur går dina tanka om det?
  Själv tänker jag (i alla fall än så länge) att det viktigaste är att investera i ett stabilt företag och att utdelningen får komma när den vill, men jag är väldigt nyfiken på månadsutdelningar.

  God fortsättning på börsåret!
  Mvh / K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Koll på kontot

   Avråder helt att investera baserat på utdelningstillfället. Hellre en gång per år i stigande trend än sjunkande utdelning.

   Om sanningen ska fram så är utdelningstillfället ett plus-i-kanten vid investeringstillfället. Absolut inte avgörande. Kollar som vanligt på ekonomin och framtidsutsikterna innan köp.

   Får fundera på om jag ska ta in en till månadsutdelare. Det är fel utgångspunkt.

   Tack för insiktsfull kommentar

   Radera