tisdag 2 oktober 2018

Utsikter framåt och utdelningar oktober

Oktober månad är en av de kargare månaderna utdelningsmässigt. Får bara utdelning från 5 aktiebolag. Hugget i sten är den obligatoriska månadspengen från Realty Income och Main Street Capital förstås.

Oktober - frukten är skördad och nu nalkas vintern

Utöver det delar nykomlingen Bank of Nova Scotia ut.

Svenskarna Hemfosa och Telia skiftar också ut en del av sin vinst 2017 nu i höstmörkret, sådär nästan två år senare.

__________________________________________

Denna månad kommer att förändra min privatekonomi ganska mycket. Kommer att få mycket mer att leva på varje månad då jag löser ett bolån samt ett mindre blanco-lån. Blir i princip skuldfri.

De pengar som frigörs där genom ökad likviditet ska sparas till ett annat konto. Det ska var en blandning av indexfonder och högräntefonder. Pengarna behövs inom ett år. I det kontot kommer en försäljning att ske om det blir ett större ras. Vilket i sin tur gör att raset i det stora hela blir större. Jag vet..

Kommer att vikta ner aktiesparandet i myntverket något (20%) till det andra kontots fördel.

__________________________________________

Oktober kan också bli den månad Sverige får en ny regering. Trenden i hela västvärlden är att vi får mer socialkonservativa regeringar. USA, Ryssland (tillh iofs Öst), hela Östeuropa, Italien. Även i Central- och Västeuropa vinner socialkonservativa mark.

Jag tror det är en effekt av att vi har haft okontrollerad migration under flera decennier. En slags motreaktion till öppna våra hjärtan.

I Sverige finns det bara en viktig fråga för de flesta partier. Man ska hålla borta ** från makt. Sina egna valfrågor och partiprogram är inte alls viktiga. De frågor man gick till val på, om man ens hade något, betyder inget, bara ** inte får makt. 

Som väljare hade jag blivit galen om mitt parti inte jobbar till 100% för att genomdriva den politik man gick till val på. Det är som att man beställer en gul jacka från Ellos men hem kommer ett par blommiga byxor, om det kommer något alls.

Den pragmatism som man ser i andra länder finns inte i Sverige. Tyvärr är de flesta partier väldigt infantila och nervösa. I andra länder kan stångas i sakfrågor för att hitta gemensamma beröringspunkter med **:s motsvarighet. Men inte här, för här är vi ängsliga.

Jag hoppas att det blir en stabil och långsiktig lösning på situation Sverige. Om vi har otur, kommer en lågkonjunktur i närtid, kanske räntehöjningar, kanske en bostadskrasch, eller ännu mer utanförskapsområden där samhället gett upp kontrollen.

Det behövs resoluta lösningar, inte tomhylsor och ynkryggar till politiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar