onsdag 31 oktober 2018

Köpte SCA

Dammade till på lite SCA idag. SCA upptar 0,15% av portföljen nu. Har som målsättning att skogsindustri ska uppta 5% av totala värdet. Just nu är det 0,5% med UPM-Kymmene inräknat.

SCA har en ruskigt dålig DA om 1,73%. I SCA:s fall ser jag det inte som en utdelningsaktie, utan som en slags kontrast mot all IT i Kinnevik och alla läkemedel i Novo Nordisk, Pfizer och JNJ.
Skogen finns där och massafabrikerna är ytterst reella värderingar. Har tidigare köpt och sålt SCA men nu är de här för att stanna. Gillar skog bättre än gruvindustrin. Gruvindustrin estimerar en ej synlig råvarutillgång under jord. Träd ser man och kan räkna.

Är dock inte helt emot att köpa in något gruvindustribolag också.

5 kommentarer:

 1. Har du några åsikter om Holmen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vägde mellan Holmen och SCA och det föll på SCA pga den stabila intjäningen. Dock har Holmen hyffsad DA till skillnad från SCA. Båda är bra bolag. Holmen är ju GW:s favoritaktie, inte utan orsak.

   mvh

   Radera
  2. Tack för svar!

   Ägde SCA tidigare men bestämde mig för att sälja och köpa fler Industrivärden istället. Nu åter sugen på skog och köpt på mig lite Holmen. Skulle väl helst äga SCA (blir såå glad när man ser loggan på toaletter utomlands fast är väl essity man ska hålla ögonen öppna efter nu?) men alldeles för låg DA..


   Livrädd för att det blir kinesiskt!

   Radera
 2. Kul att äga skog och det blir spännande och se om SCA kommer att få lägga bud på Billerud som det spekuleras om i tidningen. Dock verkar Lundberg vara emot det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte satt in mig i Billerudfallet än, såg däremot att SCA är hett att köpas upp av en bunt kineser. Hoppas Lundberg sätter stopp för det, vet att det varit tal om det förut. Vill inte att kineser ska äga svensk skog och vill ha kvar mina SCA

   mvh

   Radera