torsdag 23 augusti 2018

Valet och tiden därefter om s+mp+v får fortsatt makt

Vänsterpartiet och socialdemokraterna har i detta val riktat hårda toner mot oss som gillar att spara i aktier och skapa en ekonomisk trygghet. Det sticker i ögonen på vänsterfolk att andra kan spara undan pengar. Man vill konfiskera det som finns att konfiskera. 

Finansministern har hotat med flera åtgärder mot oss ifall de får fortsatt makt. De kommer eventuellt att skatta sönder våra besparingar så att det inte lönar sig att spara. Man skulle fått bara köpa de med högst DA för att ens kunna betala skatten. Nobia på DA 10% skulle vara enda alternativet.

Nu tror jag inte att vänsterfalangen får så mycket makt men man vet aldrig. Åker KD ut kan det bli aktuellt med fyra år till av sånt här. Det parlamentariska läget är oklart och vilken politik som gäller sedan är svårt att förutspå.

Det gäller att ha en plan ifall det blir successivt försämrade sparvillkor. Låt oss bara tänka på scenariot 8% skatt för att ha en KF/ISK. 

Vad finns det för alternativ i det läget? Kom gärna med idéer. En sak är så säker. Maggan ska då inte få mina pengar.

  • Sälja allt och köpa reella ej beskattningsbara tillgångar som guld och konst
  • Skriva sig i grannlandet 
  • ..........?
Vi får verkligen hoppas att de här destruktiva socialistiska krafterna inte får makt, för det skulle tömma landet på kapital, det skulle bli en ond cirkel. Ännu högre skattebörda för att allt mindre skatt kommer in..

Kom gärna med peppande och preppande tips

Förresten. Om 2h och 20m kommer lönen, om 11h och 30m öppnar Stockholmsbörsen, om ca 20h öppnar Nordamerikanska börserna.

Snart


2 kommentarer:

  1. Ja, du. Hemska tanke och jag har tyvärr inte så mycket peppande tips att komma med. Det är väl att flytta pengarna utomlands vid första bästa tillfälle om skatterna drar iväg och även flytta sig själv utomlands om socialismen får för stort genomslag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror dock inte de kommer att få igenom det i närtid. De borgerliga och V är emot idéerna. Så vi kanske får det lugnt i alla fall.

      Tack för kommentaren

      Radera