tisdag 31 juli 2018

Nätmäklaren Degiro säger adjöss till Sverige

Fick ett mail från nätmäklaren Degiro om förändrade avgifter. SEK 5KR + 0,038% för en aktietransaktion på Stockholmsbörsen. De säger att detta är en temporär avgift som ska gälla i 18 månader och täcka en kostnad som dykt upp.



Det var mycket dyrt och ej konkurrenskraftigt. Har svårt att se hur någon vill göra affärer där under de förutsättningarna. Åtminstone inte på Stockholmsbörsen.

Mailet:
Vad kommer förändras?
Det kommer bli ett tillägg på följande avgifter:
 
• +0,018 % på värdepapper (förutom för USA och Kanada). Till exempel, kostnaden för en aktietransaktion på OMX Stockholm kommer bli SEK 5 + 0,038 %.
 
• +€0,15 på transaktioner för optioner och terminer. Till exempel, en option på OMX Stockholm kommer uppgå till SEK 5 + € 0,15 per kontrakt.
 
Ovannämnda förändringar träder i kraft 15 augusti 2018 och kommer gälla max i 18 månader. DEGIRO undersöker alternativ för att minska kostnaderna till tidigare nivåer. Detta kan vara en intern lösning, eller en från extern part.
 
Även efter denna ökning av kostnader kommer du handla med otroligt låga avgifter hos DEGIRO, se även vår prislista.

Sen en god nyhet, mitt tredje största innehav Pfizer rapporterar Q2 som är bättre än förväntat. Detta trots att deras kassako Viagra har utgången licens.






Både resultatet och omsättningen ökar. Om sanningen ska fram, så är många av hälsovårdsbolagen som en svart låda, man köper några aktier, och ut ploppar pengar. Men man förstår inte kugghjulen inne i lådan. Trots allt, det funkar, vi har en åldrande befolkning och vi käkar piller.

7 kommentarer:

  1. Tråkigt besked med Degiro, deras gränssnitt är inget vidare, men hade dem erbjudit KF hade jag kanske tagit det i stället för Nordea. Förhoppningsvis löser man detta snart så att konkurrensen kvarstår.

    Mvh

    SvaraRadera
  2. Jo, men de har än en bra exponering mot marknader som inte Avanza och Nordnet har. De har en radda Asiatiska och Östeuropeiska börser.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det stämmer, hade varit kul att investera i Asien utan att gå via en fond. Dock är det en årlig avgift på Degiro för varje börs som man har investerat i. Men förhoppningsvis får vi tillgång till fler marknader hos avanza/nordnet/nordea utan att behöva använda telefonmäklare.

      Mvh

      Radera
  3. Fick meddelande att det inte gäller omx sthlm. Fick ni samma?
    Finns ju en del fördelar som sagt med Degiro. Även deras courtagefria etf:er är ju intressant. Hälsningar, T

    SvaraRadera
  4. Ändrade avgifter stör mig så jag kollade upp. Goda nyheter, ingen förändring så länge portföljvärdet är <1.000.000 SEK. Så håll er under miljonen hos Degiro. Och casH under 20.000 EUR, där holländska nationella ”insättningsgarantin” sluter gälla. Hälsningar, T

    SvaraRadera
  5. Har inte fått det meddelandet, bara det att omx Stockholm beläggs med nämnd avgift. Tack för tipset T. Under en mille är man ju

    SvaraRadera