Mål

Mitt genuina aktiesparande började när jag tänkte att jag ska gå ur facket. Eftersom fackets inkomstförsäkring är bra vid en ev. arbetslöshet, så tänkte jag att jag sparar ihop det belopp som motsvarar utbetalningarna från en ev. inkomstförsäkring.

En besparing på 225kr/mån genom att lämna facket kickade igång mitt tänk, i kombination med att jag åter började läsa bloggar i samma tema och halkade in på gamla och nya favoriter i bloggvärlden. 

Detta belopp fanns till en början i fonder. Fonder är ganska tråkiga om jag ska var helt ärlig, för de producerar i regel inte kontanter på kontot i form av utdelning. Nu när jag uppnått detta mål, har jag kvar mina pengaproducerande maskiner. Mitt myntverk

Mål två bör bli att investera så mycket i aktier att jag kan gå ner i deltid i takt med att pensionsåldern närmar sig. Att bli helt ekonomiskt oberoende är ett svåruppnåeligt mål då jag har ganska höga kostnader och gillar att spendera pengar på fritidsintressen och barnens dito.
Ett sekundärt mål är att få utdelning spritt över året. Det bidrar till ett jämnt kassaflöde. Den dag jag börjar plocka ut utdelningar från myntverket, så sammanfaller det bättre med en löneutbetalning.

Hade tänkt sätta ut en film på Queen och Break Free men det blev för obscent :)

Går inte att kolla på men musiken och texten är bra
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar