torsdag 24 september 2020

Castellum - en utdelningsjägares dröm

Idag kunde vi utdelningsjägare riva av Castellums höstkupong. Härliga pengar ramlade rakt in på kontot, en dag före utbetalningsdatumet. 

För den som undrar över Castellums utdelningshistorik låter jag grafen nedan tala för sig själv






Castellum är det innehav som varit med längst i min portfölj och det har varit en angenäm resa. Det finns stor anledning att tro att den här resan kommer att fortsätta. Den flexible vd:n Henrik Saxborn leder företaget i rätt riktning, utifrån förutsättningarna.




Det har inte varit frågan om så mycket värdetapp på investeringen heller. Genom åren har både utdelningen och värdet ökat. Tillväxt och utdelning i ett. Inte antingen eller.

En svaghet är att de hittills varit enbart fokuserade på Sverige, de har på sistone börjat köpa fastigheter i Finland och Danmark. Även om det är liten del av totala innehavet är det en diversifieringsresa jag gärna är med på.

Nästan hälften av värdet består av kontor och en fjärdedel av samhällsfastigheter. Lager och logistik 17%. 

Coronan då: 99% av hyrorna betalda Q2. På kort sikt, inget problem. På lång sikt. Oklart hur kontorsdelen utvecklas. Det kan bli så att det blir mindre behov av kontor, det kan även bli så att det blir allt större behov av kontorsyta (2m-regeln).

Jag är då helt trygg i den här pjäsen. Därför upptar den 4% av min portfölj, och därför återinvesterades utdelningen idag.

Aktuell DA på 3,28% och handlas till sitt substansvärde. 


2 kommentarer:

  1. Hej Myntaren!
    Castellum är riktigt fin och stabil pjäs. Pengarna kom som dem skulle den 24/9 (Står fel på Avanza)
    Ha en riktigt bra helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar Stefan. Se där, intressant att det kan bli fel datum. Ha en kanonhelg!

      Radera